Annons
Annons


Tips: såhär får du en hög tårta utan en kakform

Ett bra knep när man inte har någon form.


bak-form-hojd

Men en kak utstansade och/eller med ”plastfolie”, får man en såhär fin hög tårta.

bak-form-hojd-1

Vill man ha extra höjd på sin tårta så använder man en hård ”plastfolie”.

bak-form-hojd-2

Jag bakar först bottnen och sedan sätter jag bak-foliet längs med kanten av kakformen.

Annons

bak-form-hojd-3

När man fyllt formen med till exempel mosse, och moussen har stelnat kan man dekorera tårtan precis hur man vill.

Det är ju inte alltid att man har kakformar i alla storlekar hemma i sitt kök. Jag har inte det, utan tar till mig det här knepet när jag behöver det. Först bakar jag  en botten, stansar ut den med en kopp eller dylikt och sedan sätter jag ett ”plastfolie” eller ”plastfilm” (är hård och mycket mer stabil än vanligt plastfolie) runt bottnen. Sedan kan man fylla den med precis vad som helst! Jag köpte min ”plastfolie” eller ”plastfilm”, som det kanske heter, i en baktillbehörsaffär, och klippte till så mycket jag behövde. Himla bra, och konstnadssparande också [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar