Annons
Annons


Tips så att smeten inte fastnar i silikonformen

Superlätt och tar ingen extra tid!


tips-silikon-bakning

Vill man vara hundra procent säker på att smeten inte fastnar är detta en superbra tips.

tips-silikon-bakning-1

Innan jag börjar baka, penslar jag tunt silikonformens botten med olivolja.

tips-silikon-bakning-2

Tar absolut ingen extra tid, och jag känner mig säker på att inget fastnar vid gräddning.

Annons

tips-silikon-bakning-3

Efter penslingen är det bara att lägga eller fylla silikonformen med det man bakat.

tips-silikon-bakning-4

Här har jag bakat frukostfrallor med valnötter i silkonform – supergoda och enkla!

Det är superbra att använda silikonformar när man bakar, för att smeten, degen fastnar inte i formen. det vill säga man behöver inte smöra, mjöla och lägga bakplåtspapper i botten på formen. Däremot är jag lite extra nojig att degen eller smeten faktiskt ska fastna i formen.Den ska ju verkligen inte göra det men jag känner att det är lika bra att vara extra säker på att den inte gör det. Så vad gör jag då?? Jo, jag penslar silikonformens botten med lite olivolja. Bara så att det täcker och inte mer. Då känner jag att inget kan fastna.

Vill man vara hundra eller jag mer än hundra procent säker på att smeten, degen inte fastnar: pensla formen med lite olivolja [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Vill man baka mina frukostfrallor med valnötter, klicka på länken så kommer man till receptet.

Den röda silikonformen, hittade jag här. Klicka på länken för att komma till produkten.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar