Annons
Annons


Tips på hur man kan spackla en tårta

Enkelt trick att "pimpa" din tårta!


teknik-spritsa-tips

Sjukt snyggt och piffar upp en tårta på bästa sätt.

teknik-spritsa-tips-1

Spackla tårtan och ställ kallt i 20 minuter. Spackla tårtan slät ytterligare en gång och ställ i kylskåpet cirka 20 minuter.

teknik-spritsa-tips-2

Spritsa ut små toppar och dra med en liten rund kniv, längst fram, till höger om tårtan.

Annons

teknik-spritsa-tips-3

Gör om hela proceduren runt hela tårtan.

teknik-spritsa-tips-4

Jag spacklade min chokladtårta med apelsin-chokladmousse och chokladsmörkräm rak på toppen, kan bli lite för mycket annars med en massa ”toppar”.

teknik-spritsa-tips-5

Brukar använda mig av olika sprits-tekniker när jag gör flera tårtor, så inte alla ser likadan ut.

teknik-spritsa-tips-6

Tårtor ska inte bara framifrån se vackra ut, utan ovansidan är också viktig!

Ett bra trick när man ska spackla en tårta, och tycker det är svårt att få den riktig slätspacklad, är att göra som jag visar på bilderna. Det ser jättefint och proffsigt ut, men är lättare än man tror. Det man ska tänka på är att man behöver lite mer frosting, marängsmörkräm, vispad grädde eller vad man vill täcka sin tårta med.

Såhär spacklade jag tårtan:

1. Spackla ett lager frosting, marängsmörkräm eller till exempel vispad grädde, runt hela tårtan. Det första lagret kallas ”crumb coat”, det vill säga att man täcker hela tårtan med frosting och då kan det bli lite smulor från tårtbottnarna som kommer med. Ställ sedan tårtan kallt i cirka 20 minuter.
2. Ta ut tårtan från kylskåpet och spackla hela tårtan slät en gång till. Ställ in i kylskåpet i cirka 20 minuter.
3. Spritsa ut små toppar av din frosting, eller det man använder, i en rak linje i höjd med tårtan. Försök att spritsa ut topparna i ungefär samma storlek.
4. Dra i höger riktning med en liten rund kniv och släta ut topparna.
5. Upprepa till man kommit runt hela tårtan. Klart!

Vill man baka min tårta som är på bilden, så klicka på länken så kommer man till receptet.

Chokladtårta med apelsin-chokladmousse och chokladsmörkräm.

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar