Annons
Annons


Tips på hur man gör marsipanrosor

Enkel och snabb dekoration på bakverk.


marsipan-tips-rosor-blommor

Piffa upp din tårta eller annat bakverk med söta marsipan rosor.

marsipan-tips-rosor-blommor-1

Ta en bit marsipan.

marsipan-tips-rosor-blommor-2

Rulla ut till en lång ”korv”.

marsipan-tips-rosor-blommor-3

Forma små bollar.

marsipan-tips-rosor-blommor-4

Platta ut med en rund kniv.

marsipan-tips-rosor-blommor-5

Eller så trycker man ut med handen.

marsipan-tips-rosor-blommor-6

Rulla ihop.

Annons

marsipan-tips-rosor-blommor-7

Överlappa bladen och upprepa till det blir en ros.

marsipan-tips-rosor-blommor-8

Skär bort överflödig marsipan under bladen.

Om man har täckt en tårta med marsipan och har lite marsipan över kan man ju göra marsipanrosor. Binder ihop tårtan med dekoren himla fint, tycker jag. Är inte heller supersvårt att göra och tar inte mycket extra tid.

P.s. ett bra tips när man använder marsipan är att ha en bakmatta/silikonmatta. Då fastnar inte marsipanen på bänkskivan. Har man inte en sådan kan man också använda plastfolie, det går lika bra.

Såhär gär jag mina marsipanrosor:

1. Rull ut en bit marsipan till en lång ”korv”.
2. Forma små bollar.
3. Platta ut bollarna tunt med handen eller med en kniv. När man stryker ut med en kniv ser bladen med ”frasiga ut”. Där gör man vad man tycker ser snyggast ut.
4. Rulla ihop ett blad. Runt det bladet sätter man sedan alla andra blad.
5. Överlappa blad efter blad, till det blir en ros. Jag tog fyra blad.
6. Skär av överflödig marsipan under bladen.
7. Låt torka. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar