Annons
Annons


Tips: hur man slipper en sprucken rulltårta

Ett enkelt knep!


rulltarta-handduk-tips

Bästa knepet för att slippa torr eller sprucken rulltårta är att lägga en fuktig handduk över den färdiggräddade bottnen.

rulltarta-handduk-tips-4

Jag stjälper upp rulltårtan på sockrat bakplåtspapper. Använder en linnehandduk som jag fuktat med  lite vatten.

Annons

rulltarta-handduk-tips-3

Lägger den fuktade handduken över botten, till jag ska rulla ihop kakan.

rulltarta-handduk-tips-2

Jag förbereder fyllningen, och tar sedan bort handduken.

rulltarta-handduk-tips-1

Bred på valfri fyllning och rulla ihop.

Att baka rulltårta är både enkelt och går snabbt. Ibland tycker jag att själva botten torkar lite efter gräddning och blir svår att rulla ihop utan att den spricker. Då har jag ett superbra tips, som jag alltid använder mig av. Jag använder en kökshandduk som jag fuktat med lite vatten. Får verkligen inte vara för mycket vatten så att rulltårtbotten blir för blöt. Jag lägger den fuktiga handduken över den färdiggräddade botten och låter den ligga kvar till jag ska rulla ihop rulltårta [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Tips hur man slipper sprucken och torr rulltårta:
1. Jag stjälper upp dem färdiggräddade rulltårtan på sockrat bakplåtspapper.
2. Använder en linnehandduk som jag fuktar lite med vatten.
3. Placerar handduken över rullårtan.

Två andra superbra tips:
1. Lossnar inte bakplåtspappret från rulltårtan – pensla med kallt vatten på baksidan av pappret. Det funkar alltid.
2. Vill du ha en ”tjockare” rulltårta? Rulla ihop rulltårtan från kortsidan i stället!

Sugen på att baka en snickers-rulltårta? Klicka på länken för att komma till receptet.

   Läs mer om
1 kommentar


Annons

Annons

Laddar