Annons
Annons


Små tarteletter med hallontryffel och choklad


recept-tarteletter-madeleine-appelgren

De här små tarteletterna är inte bara söta utan har riktigt bra storlek att mumsa på. Som små munsbitar – perfekt att ha till kaffet eller teet. Tarteletterna är fyllda med mjuk hallontryffel och chokladganach och  dekorerade med färska hallon. Tycker det blir en bra balans mellan sött, och som choklad ibland kan vara lite beskt. Sen att man får en surprise när man skär i tarteletten är ju inte dumt det heller – att det är lite rosa [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Såhär gör man 6 små tarteletter med hallontryffel och choklad:

6 små tarteletter med hallontryffel och choklad:

Mördeg:
60 g kallt smör
0,4 dl socker
1,25 dl mjöl
nypa bakpulver
halvt ägg

Mixa ihop allt förutom ägget i en matberedare. Tillsätt sedan ägget och mixa bara ihop degen snabbt. Plasta in degen i plastfolie och kyl den cirka 30 minuter i kylskåpet. Sätt ugnen på 180 grader. Kavla ut degen tunt och fyll de små pajformarna. Grädda i cirka åtta minuter, tills pajen fått lite färg. Låt svalna på galler och ta de sedan försiktigt ur formen.

Hallontryffel:
0,5 dl tinade hallon
0,12 dl vispgrädde
knappt 1 tsk g smör
50 g hackad vit choklad
Sila hallon och låt de koka ihop lite. Tillsätt grädde och smör och koka upp. Sedan sjud tills det tjocknar lite. Hacka den vita chokladen. Häll såsen sedan över hackade chokladen.

Chokladganach:
0,75 dl vispgrädde
75g 55%mörk choklad

Hacka chokladen. Värm upp grädden och häll den sedan över chokladen. Låt stå lite och rör sedan om.

Fyll tartletterna med hallontryffel, ställ in i kylen cirka 20 minuter och fyll sedan ovanpå med chokladganachen. Dekorera med hallon och jag tog lite rosa socker som jag hade hemma, men behövs ju inte. Klart!

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar