Annons
Annons


Rosa maränger doppade i choklad

Nästan för söta att äta.


marang-recept-enkel-choklad

En enkel sötsak som inte bara är god utan också smakar sött och är lite sega i mitten är maränger. Man kan spritsa ut dem precis hur man vill – allt från små toppar till runda ringar! Jag färgade mina med lite röd hushållsfärg så de blev rosa och sedan doppade jag dem i choklad och frystorkade hallon. Här finns det ju mängder av alternativ man kan göra. Doppa i vitchoklad och sedan lakritspulver är ett annat alternativ [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Maränger, beroende på storlek, jag gjorde 18 stycken:
2 äggvitor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
röd hushållsfärg

1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Vispa samman äggvita och socker i en skål över ett vattenbad till sockret smält. Brukar känna efter med fingret att sockret smält, då är det klart.
3. Vispa det sedan kallt i en hushållsmaskin i cirka 10 minuter och blanda i vaniljsockret.
4. Spritsa ut toppar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 1 timme.

Topping:
50 gram mörk choklad 55%
frystorkade hallon
strössel
(eller något annat man vill doppa marängerna i)

1. Hacka chokladen och smält den i en skål över ett vattenbad.
2. Doppa marängerna i den smälta chokladen och strö valfri topping över. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar