Annons
Annons


Recept på vetedeg


madeleine-appelgren-58

madeleine-appelgren-59

Bästa vete-grunddegen ever –tycker jag. Såhär gör man den:

Grunddeg, som ger cirka 30 stora bullar:
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
¾ tsk salt
2 tsk malen kardemumma
150 g rumsvarmt smör
ca 12-13 dl vetemjöl special

Annons

Värm mjölken till 37 grader. Smula jäst I en hushållsmaskin och häll sedan mjölken över så jästen lös upp. Tillsätt sedan socker, salt, kardemumma och smör. Bearbeta in mjölet tills degen blir smidig. Ta inte för mycket mjöl, degen ska släppa kanten men kännas lite ”lös”. Låt degen gå i maskinen cirka tio minuter. Lägg en fuktad bakduk över och jäs i 30 minuter.

Gör valfri fyllning och grädda dem i 220 grader cirka 8-10 minuter.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar