Annons
Annons


Recept på söta moln kakor


moln-kakor-madelein-appelgren-recept

Varför göra enkla runda kakor när man kan göra dem så här söta. De här söta moln kakorna smakar citron och har också en kristyr med smak av citron så de är lite syrliga i smaken, men supergoda. Precis som jag vill ha en småkaka. Lite pilligt när man ska lägga på kristyren, svårare än vad jag trodde, men blev åndå helt ok. Såå himla cute – om jag får säga det själv [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Såhär gör man de söta moln kakorna:

Söta moln kakor, beroende på storlek men jag fick ett helt gäng!

Mördeg:
50 g smör
50 g socker
1/4 dels ägg
100 g vetemjöl
citronskal av en halv citron
nypa salt

Vispa ihop smör och socker tills det börjar bli krämigt. Tillsätt uppvispade ägget och sikta ner mjölet. Låt degen vila i cirka en timme i kylen. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen till 5 mm och stansa ut kakor. Grädda i cirka 10 minuter.

Kristyr:
en halv äggvita
150 g florsocker
nypa salt
1 tsk citronsaft

Vispa ihop allt. Jag dekorerade först en tunn rand på kakan och sedan gjorde jag kristyren rinnigare (med mer citronsaft) och fyllde i innanför ramen. Låt allt torka och sedan gjorde jag ”ansiktet”. Klart!

Här hittade jag originalreceptet

 

   Läs mer om
2 kommentarer


Annons

Annons

Laddar