Annons
Annons


Recept på söta maränger


madeleine-appelgren-maranger

Något som ser himla proffsigt ut och inte alls är så svårt att göra är – maränger! Det går ganska fort att göra, dock behöver de lite tid i ugnen och man vill att marängerna ska vara frasiga och sega inuti. När de svalnat så doppar jag dem i smält choklad och sedan doppas de på en gång till i valfri smaksättning. Nu använde jag frystorkade björnbär som är lite syrliga i smaken och passar bra till de söta marängerna. Ja, och så pastelligt strössel såklart. De här marängerna är så söta att man knappt vill äta upp dem [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Så här gör man marängerna:

Maränger, beroende på storlek, jag gjorde 18 stycken:
2 äggvitor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop vitan och sockret konstant över ett vattenbad till sockret smält. Brukar känna lite med fingret att man inte känner sockret – då har det smält. Vispa det sedan kallt i hushållsmaskin i cirka 10 minuter och blanda sedan i vaniljsockret. Spritsa ut toppar och grädda i cirka 1 timme i 125 grader.

Topping:
50 gram mörk choklad 55%
frystorkade björnbär
strössel
(eller något annat man vill doppa marängerna i)

Doppa märängerna i den smälta chokladen och doppa sedan i valfri topping, klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar