Annons
Annons


Recept på semlor med Nutellagrädde

Supergod semla med en liten tvist … Nutellagrädde!


madeleine-appelgren-36

Nutella kan man ha till mycket, och varför inte till semlor. De här är supergoda och nutellagrädden är len i smaken och man tar så mycket hasselnötskräm man vill [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Semlor med Nutellagrädde, cirka 14 stycken beroende på hur stora man vill ha dem

Grunddeg:
2,5 dl mjölk
25 g jäst
0,5 dl socker
nypa salt
1,5 tsk mald kardemumma
75 g rumsvarmt smör
6-7 dl vetemjöl

Äggpensling:
1 ägg
nypa salt
0,5 tsk vatten

Mandelmassefyllning:
100 g mandel
0,8 dl socker
cirka 0,5 dl mjölk

Nutellagrädde:
Cirka 4 dl vispgrädde
Cirka 1 dl Nutella

Garnering:
Florsocker

1. Värm mjölk till 37 grader. Smula jäst I en hushållsmaskin och häll sedan mjölken över så jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma och smör. Bearbeta in mjölet tills degen blir smidig. Ta inte för mycket mjöl, degen ska släppa kanten men kännas lite ”lös”. Låt degen gå i maskinen cirka tio minuter. Lägg en fuktad bakduk över och jäs i 30 minuter. Sätt ugnen på 220 grader. Dela degen i 14 bitar och rulla bollar av dem. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i cirka 30 minuter.
2. Pensla med äggvispet och grädda mitt i ugnen i cirka 7-9 minuter.
3. Skålla och skala mandeln. Mixa mandeln fint, tillsätt sockret och sedan lite mjölk i taget till en mjuk konsistens.
4. Skär av locket på varje bulle. Gröp ur ett hål. Rör ihop innanmätet med mandelmassan och fyll sedan hålet. Vispa grädden hårt och blanda ihop med nutella. Klicka eller spritsa ut det på bullen. Lägg på locket och pudra florsocker över. Klart

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar