Annons
Annons


Recept på Hasselnötsbiskvier


15-HSB-recept-madeleine-appelgren-allers

Hasselnötsbiskvier med kardemumma och en krämig chokladkräm med smak av whisky. Litet sockerflarn gör dem ännu sötare. Dessa är sjukt goda och inte stora i storleken – då kan man äta fler 🙂 [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Hasselnötsbiskvi med chokladkräm med smak av whisky och sockerflarn, 6 stycken:

Botten:
50 g hasselnötter
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 dl socker
1 äggvita

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Mixa nötterna i en matberedare, tillsätt socker och kardemumma. Vispa vitan hårt och vänd försiktigt ner nöt blandningen. Klicka ut sex små bottnar och grädda mitt i ugnen cirka 8-10 minuter.

Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 äggulor
1,2 msk kakao Great Earth kakao (fin smak, tycker jag)
1-2 msk whisky

Vispa smör och florsocker fluffigt. Blanda i äggulorna, kakaon och whiskyn.

Sockerflarn:
0,5 dl socker
3 msk hackade hasselnötter
flingsalt

Smält socker och fördela det på ett bakplåtspapper, strö över hackade hasselnötter och lite flingsalt.

Tempererad choklad:
100 g 55 % hackad mörk choklad

Hacka chokladen. Smält 1/3 av chokladen över ett vattenbad i en emaljskål till 48 grader. Ta från vattenbadet och blanda i resten av chokladen. Blanda väl till chokladen har en temperatur av 27 grader.

Fördela fyllningen på botten av biskvierna med en kniv. Doppa i chokladen och sätt på en gång ett sockerflarn på toppen. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar