Annons
Annons


Recept på choklad dekorationer


madeleine-appelgren-67

Tips på att dekorera tex en tårta är att göra choklad dekorationer och det behöver inte vara speciellt svårt. Själva tempereringen kan man också skippa och bara smälta chokladen om man vill [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Choklad dekorationer med apelsin

Tempererad choklad:
50 g 55% hackad mörk choklad
skal av 1 apelsin

1. Hacka chokladen. Smält 1/3 av chokladen över ett vattenbad i en emaljskål till 48 grader. Ta från vattenbadet och blanda i resten av chokladen. Blanda väl till chokladen har en temperatur av 27 grader.

2. Placera ett bakplåtspapper på en marmorskiva och bre ut chokladen, strö hackad apelsinskal på. Kyl. Bryt sedan chokladen i stora bitar/flarn.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar