Annons
Annons


Mangomousse i glas

Superfräsch mousse av mango med choklad.


mangomousse-1

Superfräscht recept på mousse av mango i portionsglas, toppad med mangokompott och hackad.

mangomousse-2

Gör först mango-moussen.

mangomousse-3

Fyll ett glas med mousse, kompott och hacka choklad.

mangomousse-4

Strö över choklad, så mycket man vill.

Annons

mangomousse-5

Voilá! En superfräsch och god efterrätt.

mangomousse-6

Superfräscht recept på mousse av mango i portionsglas, toppad med mangokompott och hackad choklad. En perfekt kombination mellan mango och choklad, om jag får säga det själv. Den här efterätten kan förberedas en dag tidigare och är himla enkel att göra. Det enda som man väntar på är själva tiden moussen behöver i kylskåpet för att stelna annars går det snabbt [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Mangomousse, 4 portionsglas:
200 g fryst mango i bitar
3 msk vatten
2 gelatinblad
1 msk socker
2 dl vispgrädde

1. Lägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter.
2. Koka upp mangon med vatten.
3. Låt gelatinet smälta i mangon och låt svalna helt.
4. Vispa grädde och blanda med mangon.

Topping:
80 g fryst mango i bitar
1 msk vatten
1 tsk socker

1. Koka upp mangon med vatten.
2. Sila hälften genom en sil så det blir som en sås, resten av mangon finhackas.

Dekoration:
25 g hackad mörk choklad

1. Fyll fyra portionsglas med mangomousse.
2. Fördela mangosåsen över mousse och den hackade mangon.
3. Toppa med hackad choklad. Ställ kallt i två-tre timmar innan servering.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar