Annons
Annons


Madde tipsar: hur man lättast vet att marängen är klar

Bästa knepet, tycker jag!


marangsmorkram-tips

Det här tipset är superlätt och jag använder mig alltid av det.

marangsmorkram-tips-1

Jag känner med fingrarna om sockerkristallerna har löst sig.

marangsmorkram-tips-2

Känner man inga ”sockerkorn”, är marängen klar och färdig att kallvispas.

När man ska göra maränger eller smörkräm är det viktigt att äggvitorna och sockret, som man vispar över ett vattenbad, har nått 65 grader innan man kallvispar den. Man kan självklart använda en termometer, men jag tycker det är mycket lättare att man tar lite marängsmet mellan fingrarna och känner ifall den är ”len” eller ej. Känner man inga sockerkorn utan marängen har samma lena konsistens är den klar. Ett superbra tips tycker jag [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

P.s. maränger får mer volym om äggen är rumstempererade och inte helt färska. Jag brukar knäcka äggen och låta äggvitan stå framme i rumstemperatur.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar