Annons
Annons


Kanelbullens dag


madeleineappelgren

Tjohoo, 4 oktober och idag är det ju kanelbullens dag – och självklart måste det firas! Äta kanelbullar är ju det godaste som finns. Idag är jag lite wild and crazy och bakar sticky buns istället. Det är amerikanska bullar som är lite mer söta och man kan fylla dem med egentligen vad man vill. De sitter mer ihop, så man bryter av bulle för bulle. Idag använder jag mandelmassa som fyllning – tycker det blir så mycket saftigare och är supergott och passar till nästan allt [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Så här gör jag mina sticky buns:

Sticky buns:

Vetedegen:
50 g jäst
3 dl mjölk (den feta)
1 dl socker
0,5 tsk salt
1,5 tsk malen kanel
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
10-12 dl vetemjöl special

Värm mjölken tills den är fingervarm. Smula jästen i bunke (i en hushållsmaskin) och lös den med mjölken, sockret, salt, kardemumma, smöret (i bitar) och ägget. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter.

Fyllning:
100 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl farinsocker
1,5 msk malen kanel

Riv mandelmassan och vispa ihop allt till en slät massa.

Sätt ugnen på 220 grader. Efter jäsning, kavla ut degen som en rektangel, bred på fyllningen och skär i cirka 20 stora bullar. Lägg dem på en plåt, men inte för tätt. De jäser ihop. Jäs cirka 40 minuter.

Pensling:
1 ägg
hackade pekannötter efter tycke
råsocker efter tycke

Efter jäsning, pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över råsocker och hackade pekannötter. Grädda i cirka 10 -15 minuter. Svalna på plåt.

Frosting:
150 g philadelphia
1 dl florsocker
2 msk ljus sirap
skal och saft av 1 lime

Vispa samman frostingen och och spritsa sedan över de kalla bullarna. Klart!

   Läs mer om
4 kommentarer


Annons

Annons

Laddar