Annons
Annons


Inspiration till bakning

Alltid bra att förnya sig och få lite knep på hur man till exempel spacklar en tårta.


instgram-tips

Jag ska snart baka en bröllopstårta, och på delightful_cake_house  instagram kan man få bra inspiration.

instgram-tips-3

Instagramsidan Communicakeit visar upp söta tårtor och kakor.

instgram-tips-2

Om jag ska baka donuts då vill jag göra de så söta som fluffegram visar på sitt instagram.

Annons

instgram-tips-1

Instagramsidan sweetbakes dekorerar sina tårtor och cupcakes jättesött, tycker jag.

Innan jag bakar så kollar jag alltid in bland annat instagram för att få lite inspiration. Lite tips och tricks som är i min ”bakstil”. Det är alltid bra att förnya sig och lära sig något nytt, tycker jag. Eller ja hur man spacklar en tårta på bästa sätt, kan man ibland också få se. Kan ju bli att man alltid bakar samma bakverk eller att jag spritsar på samma sätt. Sedan kanske inte allt blir som man tänkt sig och när jag sätter igång att till exempel spritsa en tårta kommer jag kanske på något annat mönster. Det brukar jag känna av eller så får jag bara en feeling när jag bakar. Däremot är det himla bra att ha en liten plan från början och utgå från den iallafall. Ja, som färger och smaker – det ändrar jag aldrig på. Däremot så kan dekorationerna på en tårta kan bli lite hur som helst. Beror mycket på vad för strössel, blommor eller bär som jag har hemma. Jag vill alltid använda upp det som finns så att jag inte slänger en massa i onödan, det gillar jag verkligen inte, kan jag säga. När jag till exempel bakar en tårta och skär av toppen på botten, fryser jag ner kaktoppen och den kan jag sedan använda till att göra små bakelser med eller strö på glass. Blir himla gott! [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

P.s. hoppas någon gör samma sak som jag och får inspiration från min instagramsida hela_sverige_bakar_madde 🙂

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar