Annons
Annons


Gamla svenska måttenheter

Hur många dl är en kaffekopp?


gamlamatt

Ett bra hjälpmedel att ha när man bakar, är att ha en lista där det står hur mycket är till exepemel 1 tekopp i dl. Jag hittar min inspiration till min bakverk först och främst hos min farmors recept. Där kan man ibland läsa att man till exempel ska använda en kaffekopp vetemjöl som torr ingrediens.  När man bakar så kan man inte som i matlagning höfta eller ja ta lite efter känn utan det är mycket viktigt att ta rätt mått. Den här listan är en av många som jag har i en pärm i köket och tar fram när jag inte riktigt kommer ihåg vad allt betyder eller eller ja till exempel när jag inte vet hur mycket är ett tjog. Så det här är en superbra lista som man kan skriva ut, lägga i sin bakpärm och är garanterad att man inte tar fel mängd ingredienser [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Gamla svenska måttenheter:

1 tekopp = 2,5 dl
1 kaffekopp  = 1,5 dl
1 gross = 12 dussin
1 dussin = 12 st
1 tjog = 20 st

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar