Annons
Annons


Focaccia


bild13

Focaccia är supergott och inte så svårt att göra. Jag har ett grundrecept och sedan kan man ju toppa med egentligen vad som helst. Supersmarrigt och ibland räcker en klick smör och en kopp kaffe till [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Sä här gjorde jag focaccian:

Focaccia:

2,5 msk olja
2 msk honung
3 dl vatten
25 g  jäst
1 tsk salt
4-5 dl specialvetemjöl
2 dl durumvetemjöl

Topping:

1 rödlök
en halv zucchini
10 körsbärstomater
svarta oliver (efter tycke)
färsk rosmarin
flingsalt
olivolja

Gör så här:
Rör ut jästen i fingervarmt vattnet, och rör i olja och honungen. Tillsätt mjölen och arbeta ihop till en smidig deg, den kommer vara lite lös. Låt degen jäsa cirka 30 minuter under en bakduk till dubbel storlek. Sätt ugnen på 220 grader. Hacka rödlök, zucchini och fräs de lite lätt i en stekpanna. Häll ut degen och forma sju bullar som läggs på en plåt. Inte för tätt, då jäser de ihop. Lägg en bakhandduk över och jäs cirka 30 minuter. Efter jäsningen  –gör små gropar i bullarna och peta försiktigt ner rödlök, zucchinin, hackade körsbärstomater och oliver. Strö flingsalt, rosmarin och ringla olivolja över. Grädda mitt i ugnen, cirka 20 minuter tills brödet fått lite gyllenbrun färg.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar