Annons
Annons


Finns det något godare än Snickerstårta?!

Vad sägs om: chokladbottnar, kolasås, nutella, färskostfyllning, chokladganache, salta jordnötter och flingsalt!


snickerstarta-recept

Min kompis tog den här härliga bilden på mig – den är verkligen tagen ”in action”. Den visar hur jag är: alltid glad! Jag håller i min snickerstårta som är så himla god. Är man dessutom ett ett fan av choklad och nutella så är den här tårtan bara too good to be true! Den är ganska mäktig, men jag kan nästan äta upp hela tårtan…skoja bara. Snickerstårtan blir alltid en succé när jag bjuder på den och tycker man det är svårt att spritsa ut toppar kan man ju spackla den slät [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Snickerstårta, cirka 10 portioner

Chokladbotten:
1 tsk  vaniljsocker
3 dl mjöl
3 dl socker
2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
60 ml rapsolja
180 ml rumsvarm mjölk
1,9 dl varmt vatten
2 stora ägg

Kolasås:
0,5 dl vispgrädde
0,3 dl socker
0,5 dl ljus sirap

Chokladganache:
75 g mörkchoklad
0,5 dl vispgrädde
20 g rumsvarmt smör

Frostingfyllning:
1 dl vispgrädde
en liten nypa bakpulver
75 g Philadelphia
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl florsocker

Nutella frosting:
230 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
200 g Nutella
3 msk vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
nypa salt

Dekoration:
2 dl hackade Estrella salta jordnötter
flingsalt

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla lätt 4 formar à 16 cm och lägg ett bakplåtspapper i varje botten. Sikta de torra ingredienserna i en skål. Blanda i resten av ingredienserna i skålen och rör om. Fördela smeten i formarna och grädda i cirka 20-30 minuter. Bottnarna ska vara torra i mitten. Låt de svalna på galler. Skär av toppen på bottnarna så de blir raka.
2. Låt allt utom vaniljsockret koka upp i en kastrull och småputtra i cirka 5 minuter tills det blir en tjock sås. Låt svalna i rumstemperatur.
3. Hacka chokladen och smält den med grädden i en kastrull. När det smält, ta från värmen och rör ner smöret. Låt stå i rumstemperatur tills den svalnar.
4. Vispa grädden med bakpulvret hårt. Blanda sedan ner philadelphia, florsocker och vaniljsocker. Vispa det fluffigt ihop.
5. Vispa smör riktigt fluffigt i en hushållsmaskin. Blanda sedan ner florsocker, Nutella, vispgrädde, vaniljsocker och salt och vispa det riktigt fluffigt.
6. Bred ett tunt lager Nutella på de tre bottnarna, spritsa ut frostingfyllning. Tryck lätt med en sked små hål i bottnarna och fyll med kolasås. Strö över lite hackade jordnötter. Stapla bottnarna på varandra och överst den sista bottnen. Spackla först tårtan tunt med nutellafrostingen. Kyl tårtan cirka 20 minuter. Spritsa sedan ut små toppar runt tårtan och överst med resterande nutellafrosting. Gör små toppar av chokladganachen överst på tårtan. Ringla kolasås över, strö hackade jordnötter och lite flingsalt. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar