Annons
Annons


Chokladdekorationer med vit choklad

Piffa upp din tårta med ätbara dekorationer!


chokaldflarn

chokaldflarn-1

Smält 1/3 av chokladen över ett vattenbad i en emaljskål till 40 grader.

chokaldflarn-2

Ta från vattenbadet och blanda i resten av chokladen. Blanda till chokladen har en temperatur av 25-26 grader.

chokaldflarn-3

Placera ett bakplåtspapper på en marmorskiva (eller på diskbänken som jag gjort, går lika bra, tycker jag) och bred ut chokladen. Strö över valfri smaksättning.

Annons

chokaldflarn-4

Här har jag vit chokladflarn med lakrits och torkade björnbär.

chokaldflarn-5

Den här tårtan dekorerade jag med vit-chokladflarn som jag har hallonkulor på.

Enklaste sättet är piffa upp en tårta är att göra chokladdekorationer. Kan vara lite klurigt att temperera choklad men vill man göra det lätt för sig struntar man i den delen och smälter bara chokladen över ett vattenbad.  Chokladen blir inte lika glansig och stabil, tycker jag men smakmässigt är den ingen skillnad. När chokladen har rätt temperatur eller smält så är det bara att fördela chokladen på bakplåtspapper och strö valfri strössel över. Kyl i kylskåp och bryt sedan i bitar som man dekorerar sin tårta eller till exempel cupcakes med [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Vit-chokladflarn:
50 g vit choklad
valfri dekoration, från strössel till exempel frystorkade bär

Temperera chokladen:
1. Hacka chokladen.
2. Smält 1/3 av chokladen över ett vattenbad i en emaljskål till 40 grader.
3. Ta från vattenbadet och blanda i resten av chokladen. Blanda till chokladen har en temperatur av 25-26 grader.
4. Värm upp till 28-29 grader.
5. Placera ett bakplåtspapper på en marmorskiva (eller på diskbänken som jag gjort) och bred ut chokladen.
6. Strö över valfri smaksättning. Kyl.
7. Bryt sedan chokladen i stora bitar/flarn.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar