Annons
Annons


Chokladbottnar till minitårta à 12 cm

Det här är ett superlätt recept på chokladbottnar!


choklad-botten-tarta-recept

De blir riktigt höga och har en mycket god chokladsmak.

choklad-botten-tarta-recept-1

Efter gräddning, ta dem ur formen.

choklad-botten-tarta-recept-2

Bakplåtspappret kan sitta kvar.

choklad-botten-tarta-recept-3

Jag låter bottnarna svalna på galler.

choklad-botten-tarta-recept-4

Dela de två bottnarna i mitten och skär av toppen så de blir raka.

Annons

Botten:
0,5 tsk  vaniljsocker
1,5 dl  mjöl
1,5 dl socker
1 dl bra kakao
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
30 ml rapsolja
90 ml rumsvarm mjölk
1 dl varmt vatten
1 ägg

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smöra och mjöla lätt 2 formar à 12 cm och lägg ett bakplåtspapper i varje botten.
3. Sikta de torra ingredienserna i en skål. Blanda i resten av ingredienserna i skålen och rör om.
4. Fördela smeten i formarna och grädda i cirka 20-30 minuter. Bottnarna ska vara torra i mitten.
5. Låt de svalna på galler. Skär av toppen på bottnarna så de blir raka och dela på mitten. Sedan är det bara att spritsa vilken god fyllning som helst man vill mellan bottnarna och spackla tårtan eller göra en naked cake. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar