Annons
Annons


Café tips: Wienercaféet i Stockholm

Här tipsar jag om ett typiskt "franskt café " i vår huvudstad.


café-tipe-wienercaféet-stockholm

Caféet ligger mitt i Stockholms innerstad och har bakelser i min smak och färg.

café-tipe-wienercaféet-stockholm-1

Utanför konditoriet/caféet finns en stor och mysig uteservering.

café-tipe-wienercaféet-stockholm-2

Är man inte sugen på bakelser finns ett stort utbud av bullar med olika smaker.

Annons

café-tipe-wienercaféet-stockholm-3

Jag köpte med mig två bakelser hem.

café-tipe-wienercaféet-stockholm-4

En med choklad och hallonglaze som tyvärr hade runnit av när jag väl kom hem….

café-tipe-wienercaféet-stockholm-5

Den andra en riktig härlig chokladtårtebit.

Mitt i ”stan” i Stockholm ligger konditoriet/caféet Wienerceféet. Caféet har hämtat inspiration från de anrika caféerna i Wien och Paris och gillar man som jag bakelser som ser för söta ut för att äta upp är detta rätt ställe att gå till. Jag tycker verkligen om att äta en bakelse, ta en god cappuccino eller ibland lyxa till det med ett glas champagne. Här känns det som man sitter på ett café i Paris och drömmer om Eiffeltornet. Man kan beställa allt från afternoon tea, bakverk med kaffe, till crepes och olika sallader. Den här gången fikade jag inte på Wienercaféet utan köpte med mig hem två bakelser, en med chokladbotten och hallonglaze och en chokladtårtebit. Tyvärr hade glasen runnit av hallonbakelsen när jag kom hem, tycker jag var lite trist men båda bakverk smakade ljuvligt [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Vill man baka något riktigt chokladigt, så har jag ett recept på brownie med kolakräm och valnötter. Bara att klicka på länken så kommer man till receptet.

Ifall man kommer eller är i Stockholm och vill testa de här bakelserna, eller annat bakverk så är detta adressen:

Wienercaféet
Biblioteksgatan 6
Stockholm

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar