Annons
Annons


Café tips: Vete-Katten i Stockholm

Åt bakelse på caféet som grundades 1928.


cafe

Anrika caféet Vete-Katten grundades redan 1928.

cafe-1

Här finns det allt från bakelser, tårtor till…

cafe-2…vetebröd och…

cafe-3

…till och med chokladtillverkning erbjuder Vete-Katten.

cafe-4

cafe-5

Twiggy, hette min bakelse.

cafe-6

Bakelsen var god, men lite mer tårtbotten hade jag gärna haft.

Annons

Mitt i stan, i Stockholm, ligger Vete-Katten som är ett konditori, bageri och har till och med chokladtillverkning. Det grundades redan 1928 av Ester Nordhammer och när hon fick frågan vad konditoriet skulle heta svarade hon ”Det vete katten”, och så blev namnet till. Nyligen renoverades caféet, men den ”gamla stilen” som ser ut som att man är hemma hos någon och fikar finns fortfarande kvar. Min mormor arbetar på Vete-Katten när hon var ung och jag själv brukar köpa mina semlor här när det är semmeldags. Mysigt och gulligt café och det finns mycket man kan välja på. Något för mig som älskar att fika [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Ifall man åker eller har vägarna förbi Stockholm och vill testa bakelser eller annat bakverk så är detta adressen:

Vete-Katten
Kungsgatan 55
Stockholm

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar