Annons
Annons


Café tips: Bistro Charlotte

Provade en élair med vaniljkräm.


cafe-tips-krakow

Caféet bakar allt själv och de flesta bakverken är typiskt franska.

cafe-tips-krakow-4

Fika, det kan jag göra varje dag och gillar att testa nytt varje gång.

cafe-tips-krakow-3

Fanns éclairer i alla dess smaker.

cafe-tips-krakow-2

Jag provade en Eclair med vaniljkräm som jag tyckte var lite söt, men hade en bra size!

Annons

cafe-tips-krakow-1

Åt också en smörgås (var lite nyttig) och provade deras hemlagade vitchokladkräm, himla smaskig. Gillar ju choklad i all dess smak och form, ha ha.

Jag älskar ju verkligen att fika, och då menar jag inte att äta en sallad eller någon matig rätt. Nej, gud nej, jag vill ha sött sött sött. Det ska vara kaffe och bulle eller någon tårtbit. Nyttigt det får man äta hemma, tycker jag ha ha. Tänkte att jag skulle börja tipsa om lite caféer i Sverige eller ja där jag senast var och fikade. När jag var i Kraków, Polen testade jag en éclair med en vaniljkräm på franskinspirerande bistrot Charlotte. Den var lite söt men hade en bra storlek, så jag kunde äta en smörgås med vitchokladkräm också. Ibland kan man ju bli mätt innan man ätit upp hällften av bakverket. Jag har aldrig bakat éclairer, men petit chouxer. Det är ju typ samma deg bara att man spritsar ut dem långa istället för som runda bullar. Senast bakade jag en petit choux med smak av kardemumma, fylld med whisky- hallonganache, fluffig vispgrädde och dekorerad med rosa glasyr, lite florsocker och färska hallon på toppen. Himla söta till både utseende och smak och supersmarriga om jag själv får säga det! Klicka på länken för att komma till receptet: rosa hallonbakelser.

Ifall man kommer till Kraków och vill testa éclairer eller annat bakverk så är detta adressen:
Bistro Charlotte
plac Szczepański 2,
Kraków, Polen

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar