Annons
Annons


Bästa lemoncurden

Bara fyra ingredienser!


Lemoncurd
skal och saft av en citron
0,7 dl socker
1 ägg
70 g smör

1. Låt allt utom smöret sjuda cirka fem miuter till en tjock kräm.
2. Sila allt och rör i smöret. Blanda till en slät kräm.
3. Häll upp i valfri burk och låt stå till citronkrämen svalnat. Klart!

Annons

Vill man baka något med lemoncurd så är små citronpajer supergott.

Mini citronpajer, det blir 12 stycken små pajformer à 6 cm:

Mördeg:
120 g smör
0,8 dl socker
2,5 dl mjöl
nypa bakpulver
1 ägg

1. Mixa ihop allt förutom ägget i en matberedare.
2. Tillsätt sedan ägget och mixa bara ihop degen.
3. Kyl ner i plastfolie cirka 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 180 grader.
5. Stansa ut med pajformen och platta ut degen i formen. Grädda sedan i cirka 8 minuter till pajskalet fått lite färg.

Lemoncurd
skal och saft av två citroner
1,5 dl socker
2 ägg
150 g smör

1. Låt allt utom smöret sjuda cirka fem miuter till en tjock kräm.
2. Sila allt och rör i smöret. Blanda till en slät kräm.
3. Häll upp i valfri burk och låt stå till citronkrämen svalnat.

 

Italiensk maräng:
2 äggvitor
nypa salt
2 dl socker
0,5 dl vatten

1. Vispa upp vitan och saltet i en bakmaskin.
2. Koka vatten och socker tills det blir 121 grader.
3. Häll det i en fin stråle ner i den uppvispade vitan och vispa tills marängen är kall.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar