Annons
Annons


Bakelsen som tog mig vidare


madeleine-appelgren-20

Min sommarbakelse tog mig för 10 veckor sedan vidare i Hela Sverige Bakar. Mums på den. Vill man baka bakelsen så hittar man receptet här nedanför [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Foto: Thelaus

Såhär gör man min bakelse:

Sommarbakelse med lemon curd, vaniljgrädde och jordgubbar, 3 stycken:

Botten:
50 g  rumsvarmt smör
0,5 dl socker
0,83 dl  mjöl
1  ägg
1,5 tsk  vaniljsocker
0,25 tsk  bikarbonat
0,25 tsk  bakpulver
0,5 msk  mjölk
0,5  lime (skalet)

Sätt ugnen på 180 grader. Smöra lätt i en muffinsform, tre formar. Blanda de torra ingredienserna. Vispa smör och socker fluffigt och vispa sedan ner ägget. Blanda försiktigt ner de torra ingredienserna i blandningen och ha sist i mjölken och limeskalet. Fyll formarna till tre fjärdedelar och grädda i cirka 10-15 minuter. Beroende på ugn, de ska bli lite gyllenbruna och vara torra i mitten. Ta ut muffinsarna ur formarna för att svalna och skär sedan av toppen.

Lemon curd:
0,5  citron, skal och saft
0,5  ägg
0,35 dl  socker
26 g  smör

Låt allt utom smöret sjuda i en kastrull. Rör om till curden tjocknar. Ta då av kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt svalna.

Grädde:
 2 dl vispgrädde
1 tsk  vaniljsocker

Vispa grädden hårt och tillsätt vaniljsockret.

Dekoration:
10  jordgubbar
florsocker
limeskal

Gröp ur muffinsen och fyll med lemon curd och skivade jordgubbar. Spritsa grädden snyggt på så man täcker fyllningen. Lägg på locket och spritsa en klick grädde på. Dekorera med en halv jordgubbe, limeskal och pudra lite florsocker över. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar