Annons
Annons


Baka mina 5 godaste tårtor – enligt mig

Sommar-, choklad-, fromage-, lakrits- och snickerstårta är mina favoriter.


tårta-recept-rosa-03

Sommartårta med limebottnar, limefrosting, hallonmarängfrosting och färska hallon.

tårta-recept-rosa-02

Chokladtårta med apelsinchokladmousse och chokladsmörkräm.

tårta-recept-rosa-04

Fromagetårta med kanelbotten och punschfromage.

tårta-recept-rosa-05

Lakritstårta med choklad-lakritsbottnar, hallonmarängfrosting och färska hallon.

Annons

tårta-recept-rosa-01

Snickerstårta med chokladbottnar, kolasås, salta jordnötter, frosting, chokladganache och nutellafrosting.

Jag gillar verkligen choklad och tycker själv att jag hittat de perfekta chokladbottnarna att baka. Sedan älskar jag också hallon och det tillsammans med choklad är en jättesmaskig kombination. Söta chokladbottnar och en till exempel syrlig hallonmousse är så himla gott. Man kan ju som jag gjort också smaksätta bottnarna med allt från lakritspulver till malen ingefära. Det blir lite spicy särskilt med ingefära. Det är viktigt att man hittar en bra balans så inte allt blir för sött! Tycker verkligen inte om när tårtor bara smakar sött.
Min fromagetårta bakade jag när jag var med i Hela Sverige Bakar 2015. Den tycker jag är himla god och receptet på fromagen kommer från min farmor. Receptet har jag har ändrat lite på – tillsatte att man kokar russinen i punsch, så den smakar ännu bättre. Ville också ha en botten så det blir mer som en tårta. Jag bakade en mandelmassekaka med smak av kanel. Tycker den kombinationen blev himla lyckad, måste jag säga.

(foto: Thelaus, Bondesson)

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar