Annons
Annons


Amerikanska inch till svenska cm i bakformar

Bra lista att ha när man bakar!


bak-form-storlek-inchtillcm

De här formarna är 6 inch, det vill säga cirka 15 cm. Det formatet använder jag mest när jag bakar! Jag bygger mina tårtor mer på höjden, så då passar den här storleken perfekt.

bak-form-storlek-inchtillcm-1

5 inch stor är min minsta bakform. Det vill säga 12,5 cm. Bra mått ifall man gör en mastig tårta!

Annons

Som jag sagt tidigare så är amerikanska tårt- och kakrecept en stor inspirationskälla. De har ju helt andra mått än vad vi i Sverige är vana vid och det är väl det enda som är lite klurigt. De mäter sina bakformar i inch och inte cm som vi gör. Så ja, hur stor är en rund bakform på till exempel 7 inch? Inte lätt att veta, och lite jobbigt att räkna ut på en gång. Hemma hos mig i köket har jag en lista med alla mått så jag slipper räkna varje gång jag ser eller läser ett amerikansk recept. Hur smart som helst, tycker jag [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Här kommer några mått som jag tittar efter när jag bakar och är en liten hjälp på vägen när man kollar amerikanska recept.

Amerikanska måtten inch till svenska cm.
Dessa mått är för runda bak-formar:

5 inch= 12,5 cm
6 inch = 15 cm
7 inch = 18 cm
8 inch= 20 cm
9 inch = 23 cm
10 inch = 25 cm
11 inch = 28 cm
12 = 30 cm

P.s. 1 inch är 2,54 cm, 2 inch är 5,08 cm osv.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar