Annons
Annons


Amerikanska bakmått till dl

Med den här listan blir det lättare att kolla amerikanska recept.


mattomvandlare-cup-dl-01

Mina måttsatser är något slitna, ha ha, och jag har till och med tappat bort kryddmåttet. Jag använder en pytteliten sked istället och det går lika bra, tycker jag.

mattomvandlare-cup-dl

Receptet till mina choklad- och vaniljbottnar har jag fått inspiration från ett amerikanskt tårtrecept. 

Annons

När jag letar inspiration till mina bakverk tittar jag mycket på amerikanska tårt- och kakrecept. Brukar för det mesta hitta himla bra recept på både kakor och tårt-fyllningar som verkligen är i min stil som jag vill baka. Däremot kan det vara lite klurigt att veta hur mycket ett amerikanskt mått är i deciliter. 1 cup låter ju så lite men är i svenska mått 2,36 dl. Jag har faktiskt alltid med mig en lapp i plånboken där jag har skrivit upp vad till exempel en 1,5 cup är i dl så jag kan kolla det snabbt när jag handlar mina ingredienser. Hur smart som helst, tycker jag. Här kommer mina mått som jag tittar efter och är en liten hjälp på vägen när man kollar amerikanska recept [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Amerikanska cups och mått till svenska:

1 teaspoon = 1 tsk
1 tablespoon = 1 msk

1/4 cup = 0,6 dl
1/3 cup = 0,8 dl
1/2 cup = 1,2 dl
3/4 cup = 1,8 dl
1 cup = 2,36 dl
1,5 cup = 3,56 dl
2 cup = 4,74 dl
3 cup = 7,1 dl

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar