Annons
Annons


5 supergoda fyllningar till vetedeg

Med mandelmassa blir bullarna mer saftiga!


madeleine-appelgren-58

Recept på vetedeg som passar alla olika fyllningar. Dessutom smakar sötedegen bara sååå himla gott och jag har

madeleine-appelgren-59

Jag har malen kardemumma i grunddegen, tycker man inte om det är det bara att utesluta kryddan. Här på bilden ser man vaniljfyllningen.

Annons

madeleine-appelgren-64

Istället för att rulla degen som en rulltårta, gör jag ibland snurror av vetedegen.

Imorgon är det kanelbullens dag och vad passar då inte bättre än att baka bullar! Jag har ett jättebra recept på en grunddeg och sedan har jag olika fyllningar som jag väljer mellan. Ett bra tips är att dela upp degen, och göra två fyllningar. Man kan ju baka traditionellt och rulla degen och lägga i bullpapper och resten av degen kan man till exempel göra snurror! [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Grunddeg, som ger cirka 30 stora bullar:
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
¾ tsk salt
2 tsk malen kardemumma
150 g rumsvarmt smör
ca 12-13 dl vetemjöl special

1. Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula jästen i en hushållsmaskin och häll sedan mjölken över så jästen lös upp.
3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och smör.
4. Bearbeta in mjölet tills degen blir smidig. Ta inte för mycket mjöl – degen ska släppa kanten men kännas lite ”lös”. Låt degen gå i maskinen cirka tio minuter.
4. Lägg en fuktad bakduk över och jäs i 30 minuter.
5. Bred valfri fyllning på bullarna, låt jäsa på en bakplåt med bakplåtspapper, i cirka 40 minuter.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen på 220 grader i cirka 8-10 minuter.

1. Kanelfyllning:
100 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl farinsocker
1,5 msk malen kanel

1. Riv mandelmassan och vispa ihop allt.

2. Apelsin-fyllning:
250 g mandelmassa
80 g rumsvarmt smör
rivet skal av 2 apelsin

1. Riv mandelmassan och vispa ihop allt till en slät massa.

3. Nutellafyllning:
120 g mandelmassa
2,5 dl Nutella
60 g rumsvarmt smör

1. Riv mandelmassan och vispa ihop allt.

4. Vaniljfyllning:
1,8 dl florsocker
2 vaniljstänger
100 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker

1. Skrapa ur vaniljstången och blanda med florsockret.
2. Vispa ihop smör och vaniljsocker fluffigt.
3. Vispa ihop allt till en slät massa.

5. Apelsin-, cointreau- och lakritsfyllning:
250 g mandelmassa
80 g rumsvarmt smör
rivet skal av två apelsiner
ca 3 msk cointreau
1 msk lakritspulver

1. Riv mandelmassan och vispa ihop allt till en slät massa.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar