Annons
Annons


3 enkla tips när man bakar bröd

Utgå från ett grundrecept.


latta-baka-frallor-05

Har man ett grundrecept så kan man tillsätta precis vad som helst och experimentera lite. Här tipsar jag iallafall och tre enkla tips som jag tycker är bra. Allt behöver ju inte vara så himla avancerande.

Annons

Maddes 3 enkla brödtips:

1. Ta inte för mycket mjöl! Jag väger alltid mjölmängden så det inte blir för mycket. Är det för mycket mjöl blir brödet bara torrt.

2. Jag brukar alltid använda en bakmaskin för det blir lättare och den knådar degen på ett helt annat sätt än vad jag själv skulle kunna göra. Där gör man precis som man vill och tycker är lättast och bäst!

3. Utgå från ett grundrecept och blanda i degen nötter eller/och torkad frukt. Jag gillar torkad tranbär och valnötter så det brukar jag använda. Brödet blir saftigare med frukten och med nötterna blir det lite tuggmotstånd.

Det här receptet på småfrallor är ett bra grundrecept.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar