Annons
Annons


Vaniljbottnar till tårta

Enkelt recept på tårtbottnar.


vaniljbotten

vaniljbotten-1

vaniljbotten-2

vaniljbotten-3

Ett enkelt och gott recept på vaniljbottnar som passar åt vilken tårta som helst. Har jag olika tårtfyllningar så brukar jag baka bottnar med smak av vanilj och låter fyllningarna ta över rent smakmässigt. Kan bli lite mycket om man har bottnar med mycket smaksättning och fyllningar som smakar mycket. Viktigt är att hitta en balans och att det inte blir för många smaker, tycker jag. Nu har jag bakat bottnarna i fyra 16 cm stora formar, så vill man till exempel baka smeten i två större formar så måste man tänka på att tiden i ugnen också blir längre [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Vaniljbottnar:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och mjöla fyra bakformar á 16 cm och lägg bakplåtspapper i bottnen.
3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
5. Fyll de fyra bakformarna med vaniljsmet.
6. Grädda i cirka 15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler. Klart!

Ps. här har jag ett enkelt recept på hallonmousse som passar utmärkt till vaniljbottnarna. Klicka på länken för att komma till receptet.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar