Annons
Annons


Valnöts- och tranbärsbröd i gryta

Baka bröd i gjutjärnsgryta!


Superenkelt bröd som bakas i gjutjärnsgryta. Fördelen är att brödet får en krispig yta och man kan förbereda allt dagen innan och sedan låter man ugnen sköta jobbet. Hur bra som helst. perfekt om man vill ha förakt bröd till helgen. Lite smör är det enda pålägg man behöver, tycker jag. Brödet smakar lite kryddigt och det blir extra gott med all tranbär som man blandat i. Ett riktigt härligt gott bröd! [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Valnöts- och tranbärsbröd:
450 g mjöl
1 tsk salt
3/4 tsk torr jäst
0,5 tsk malen kanel
375 ml ljummet vatten
2 dl torkade tranbär
2 dl valnötter

1. Blanda ihop alla ingredienser förutom tranbären och valnötterna.
2. Låt stå över natten med plastfolie över, eller minst 4 timmar på ett varmt ställe.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Blanda sedan ner bär och nötterna i degen.
5. Värm en gjutjärnsgryta med locket på 15 minuter i ugnen, ta ut den ur ugnen och lägg i degen.
6. Sätt på locket och in med allt i ugnen för 30 minuter.
7. Efter 30 minuter ta bort locket och grädda ytterligare i 20 minuter. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar