Annons
Annons


Tarteletter med smak av lakrits

Supergod munsbit till fikat.


Tycker de här tarteletterna ser avancerande ut att baka, men är faktiskt mycket lättare att göra än vad man kan tänka sig. Jag smaksatte tryffeln med lakritspulver som ger en bra balans till det söta pajskalet. Eftersom jag gillar rosa så dekorerade jag tarteletterna med lite rosa socker. Är superlätt att göra. Jag tar strösocker och lägger det i en platspåse tillsammans med lite röd hushållsfärg och blandar. När sockret ”torkat” kan man sedan använda det till till exempel att garnera en tartlett som jag gjort [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

6 små tarteletter med choklad- och lakritstryffel:

Mördeg:
60 g kallt smör
0,4 dl socker
1,25 dl mjöl
nypa bakpulver
halvt ägg

1. Mixa ihop allt förutom ägget i en matberedare.
2. Tillsätt sedan ägget och mixa bara ihop degen snabbt. Plasta in och kyl den cirka 30 minuter i kylskåpet.
3. Sätt ugnen på 180 grader.
4. Kavla ut degen tunt och fyll de små pajformarna. Beroende på pajform så blir det olika många.
5. Grädda i cirka åtta minuter, tills pajen fått lite färg. Låt svalna på galler och ta de sedan försiktigt ur formen.

Choklad- och lakritstryffel:
0,75 dl vispgrädde
75g 55% mörk choklad
1-3 tsk lakritspulver (man tar efter smak)

1. Hacka chokladen.
2. Värm upp grädden och häll den sedan över chokladen. Låt stå lite och rör om, och blanda i lakritspulvret.

Fyll tartletterna med choklad- och lakritsganachen. Dekorera med lakritspulver och jag tog lite rosa socker som jag hade hemma. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar