Annons
Annons


Tartletter med hallontryffel


Tartletter med hallontryffel.

Tartletter med hallontryffel, cirka 12 stycken:

Mördeg:
60 g kallt smör
0,4 dl socker
1,25 dl mjöl
nypa bakpulver
halvt ägg

1. Mixa ihop allt förutom ägget i en matberedare.
2. Tillsätt sedan ägget och mixa bara ihop degen snabbt. Plasta in och kyl den cirka 30 minuter i kylskåpet.
3. Sätt ugnen på 180 grader.
4. Kavla ut degen tunt och fyll de små pajformarna. Beroende på pajform så blir det olika många.
5. Grädda i cirka åtta minuter, tills pajen fått lite färg. Låt svalna på galler och ta de sedan försiktigt ur formen.

Annons

Hallontryffel:
0,75 dl vispgrädde
75g 55% mörk choklad
2,5 tsk hallonpulver
några färska hallon

1. Hacka chokladen.
2. Värm upp grädden och häll den sedan över chokladen. Låt stå lite och rör om, och blanda i hallonpulvret.

Fyll tartletterna med varsitt hallon i botten fyll på med hallontryffeln. Dekorera med hallon. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar