Annons
Annons


Tårtfyllning: hallonmousse

Recept på enkel och supergod mousse.


hallon-mousse-fyllning-tarta

Enkel och god hallonmousse till tårtfyllning.

hallon-mousse-fyllning-tarta-1

Koka upp hallonen, vispa ägg och socker pösigt, lägg gelatinet i kallt vatten. Vispa grädde.

hallon-mousse-fyllning-tarta-2

Rör ner hallonen i äggsmeten.

hallon-mousse-fyllning-tarta-3

Vänd ner grädden i hallon- äggsmeten.

Annons

hallon-mousse-fyllning-tarta-4

Låt stå still sig ett par timmar.

hallon-mousse-fyllning-tarta-5

Hallonmoussen räcker till en tårta à 16 cm med fyra bottnar.

hallon-mousse-fyllning-tarta-6

Fördela hallonmoussen på de tre bottnarna.

Fluffig och syrlig mousse av hallon. Har man vaniljbottnar eller till exempel chokladbottnar så är det en perfekt fyllning till en tårta. Moussen räcker till att fylla en hög tårta med fyra bottnar à 16 cm. Har man större bottnar, så räkna med att hallonmoussen räcker till tre fyllningar. Det beror ju självklart på hur mycket man vill ha mellan bottnarna [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Hallonmousse:
125 g frysta hallon
1 gelatinblad
1 äggula
0,25 dl socker
2,5 dl vispgrädde
nypa bakpulver

1. Mixa hallonen och sila bort kärnorna. Låt koka upp i kastrull.
2. Lägg gelatinet i kallt vatten i cirka fem minuter. Krama ur vattnet och blanda med hallonen.
3. Låt det svalna lite.
4. Vispa äggulan och sockret fluffigt och blanda sedan i hallonsåsen.
5. Vispa grädden hårt med bakpulvret och vänd ner hallon- äggsmeten lite i taget.
6. Låt moussen stå till sig lite några timmar.
7. Spritsa eller bred mousse på tårtbottnar.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar