Annons
Annons


Tårtfyllning: Hallon marängsmörkräm

Ett enkelt recept och supersmarrigt.


tartfyllning-hallon-marangsmorkram

Perfekt att ha till fyllning när man bakar tårta.

tartfyllning-hallon-marangsmorkram-1

Vispa äggvitor och socker i vattenbad till 65 grader.

tartfyllning-hallon-marangsmorkram-2

Vispa det kallt i 10 minuter.

tartfyllning-hallon-marangsmorkram-3

Smöret tillsätts och vispas fluffigt ihop.

tartfyllning-hallon-marangsmorkram-4

Tillsätt hallonpurén och vispa snabbt ihop. 

Annons

tartfyllning-hallon-marangsmorkram-5

Vill man att hallon marängsmörkrämen ska vara mer rosa, blanda försiktigt ner lite röd hushållsfärg.

En bra fyllning till att baka en tårta är marängsmörkräm. Den är len i smaken och man kan blanda den med egentligen vad som helst. Hallon är en favorit för mig.

Marängsmörkräm räcker till att fylla en hög tårta med fyra bottnar à 16 cm.  Det vill säga tre fyllningar. Har man större bottnar, så räkna med att marängsmörkräm räcker till två fyllningar. Det beror ju självklart på hur mycket man vill ha mellan bottnarna [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Hallonmarängsmörkräm:
3 äggvitor
1,8 dl socker
190 g rumsvarmt smör
75 g tinade frysta hallon
eventuellt röd hushållsfärg

1. Vispa ihop äggvitor och socker över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält. Det är vid cirka 65 grader.
2. Vispa det sedan kallt i en bakmaskin, cirka tio minuter.
3. Klicka då i det rumsvarma smöret i omgångar.
4. Mixa hallonen i en matberedare och sila bort kärnorna.
5. Vispa hallonpurén med frostingen riktigt fluffigt. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar