Annons
Annons


Supergoda vetebullar med socker

Mjuka inuti av den goda fyllningen och krispiga utanpå!


sockerbulle

sockerbulle-1

sockerbulle-2

De här bullarna är riktgt goda, tycker jag. De är mjuka inuti av den goda fyllningen och krispiga utanpå på grund av sockret som smält vid gräddningen. Jag drack ett chaitee med varm mjölk i som blev pricken över i tillsammans med vetebullen. De blev så himla goda så jag tog två på en gång, mums mums [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Sockerbullar, cirka 30 stora bullar:

Grunddeg:
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
¾ tsk salt
150 g rumsvarmt smör
ca 12-13 dl vetemjöl special

Fyllning:
2 dl florsocker
100 g rumsvarmt smör

Äggpensling:
1 ägg
nypa salt
0,5 tsk vatten

Topping:
socker

1. Värm mjölken till 37 grader. Smula jäst I en hushållsmaskin och häll sedan mjölken över så jästen lös upp. Tillsätt socker, salt och smör. Bearbeta in mjölet tills degen blir smidig. Ta inte för mycket mjöl, degen ska släppa kanten men kännas lite ”lös”. Låt degen gå i maskinen cirka tio minuter. Lägg en fuktad bakduk över och jäs i 30 minuter.
2. Vispa ihop florsocker och smör.
3. Sätt ugnen på 220 grader.
4. Kavla ut degen till en rektangel och f fördela fyllningen.
5. Skär degen i 30 långa bitar och rulla ihop.
6. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper i cirka 30 minuter.
7. Vispa ihop äggpenslingen.
8. Pensla med äggpenslingen och strö över rikligt med socker.
9. Grädda i cirka 8-10 minuter. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar