Annons
Annons


Söta macarons

För söta bakverk att äta upp!


Ananas-macarons.

Söta gris-macarons.

Kyckling-macarons.

Enhörning-macarons.

Nalle puh-macarons.

Absolut sötaste macaronsen gör den här konditorn. Inte det allra lättaste att baka macarons och sedan ser de ju alldeles för söta ut, tycker jag! Helt i min smak ♥

Annons

Vill man baka macarons så har jag ett recept på rosa macarons som jag fyllde med vitchoklad. Härligt gott!

Macarons:
170 g florsocker
110 g mandelmjöl
90 g äggvita (ska helst ha stått över natten i rumstemperatur)
2 msk socker
lite rosa pastellfärg

1. Mixa florsocker och mandelmjöl snabbt tillsammans.
2. Vispa vitan riktigt fluffigt, tillsätt sockret och vispa till ett fast skum.
3. Vänd ner mandel-och florsockerblandningen försiktigt i äggvitesmeten. Tillsätt pastellfärgen, ta lite i taget.
4. Spritsa ut rundar, stora som en femkrona på en plåt med bakplåtspapper och låt vila cirka 45 minuter.
5. Sätt ugnen på 125 grader och grädda på nedersta falsen i cirka 20 minuter. Låt svalna.

Vit chokladfyllning:
100 g philadelphiaost
150 g vit choklad

1. Smält den vita chokladen över vattenbad, låt svalna något och blanda sedan ihop med philadelphian.

Spritsa en klick fyllning på en macaronbotten och lägg ihop med en annan macaron. Voilà, klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar