Annons
Annons


Sommartårta

Marängbotten, lemoncurd, färska hallon, vispad grädde!


Marängbotten, 2 stycken:
6 äggvitor
3 dl socker

1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Separera äggvitorna från äggulorna i en ren skål.
3. Vispa till ett skum.
4. Tillsätt sockret lite åt gången och vispa marängen fast.
5. Bred eller sprita ut två marängbottnar på två plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda i 1,5 timme.

Annons

P.s. marängbottnarna blir frasiga efter 1,5 timme. Vill man att de ska vara lite sega så sänker man tiden i ugnen.

Lemoncurd:
skal och saft av 3 citronr
2 dl socker
3 ägg
210 g smör

1. Låt allt utom smöret sjuda cirka fem miuter till en tjock kräm.
2. Sila allt och rör i smöret. Blanda till en slät kräm.
3. Låt citronkrämen svalna.

Dekoration:
3-5 dl vispad vispgrädde (beror på hur mycket man vill ha!)
250 g färska hallon
lite citronmeliss

Marängswiss deluxe:

1. Bryt marängbottnarna i bitar och varva med vispad grädde och lemoncurd.
2. Fördela färska hallon över marängswissen.
3. Varva igen med maränger, vispad grädde, lemoncurd och hallon.
4. Dekorera med citronmeliss. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar