Annons
Annons


Släta bullar

Tio steg till en perfekt slät bulle.


slatabullar

slatabullar-1

slatabullar-2

slatabullar-3

Släta bullar med mycket smak av kardemumma. Så himla gott, och det enda man behöver är en kopp te till. Om man vill man dela bullarna på mitten och göra semlor. Annat tips är att vispa lite grädde, blanda ihop med nutella och spritsa på toppen av bullen och toppa med färska bär. Det är himla smaskigt, går snabbt och ser dessutom mycket mer avancerat ut än det är [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Släta bullar, cirka 30 stora bullar:

Grunddeg,
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
¾ tsk salt
2 tsk malen kardemumma
150 g rumsvarmt smör
ca 12-13 dl vetemjöl special

Äggpensling:
1 ägg
nypa salt
0,5 tsk vatten

1. Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula jäst i en bakmaskin och häll sedan mjölken över så jästen lös upp.
3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och smör.
4. Bearbeta in mjölet tills degen blir smidig. Ta inte för mycket mjöl, degen ska släppa kanten men kännas lite ”lös”. Låt degen gå i bakmaskinen cirka tio minuter.
5. Lägg en fuktad bakduk över och jäs i 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 220 grader.
7. Forma 30 runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
8. Jäs i 30 minuter under en bakduk.
9. Vispa ihop äggpenslingen och pensla tunt över bullarna.
10. Grädda mitt i ugnen cirka 8-10 minuter.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar