Annons
Annons


Saffransgrottor med lingonsylt

Småkakorna är supergoda och smälter i munnen.


saffran

Småkakor med saffran och fyllda med lingonsylt. Riktigt goda och smälter verkligen i munnen!

saffran-1

Blanda saffran och vatten i en skål.

saffran-2

Vispa smör och socker fluffigt.

saffran-3

Rör ner saffransblandningen.

saffran-4

Vispa fluffigt.

Annons

saffran-5

Arbeta ihop till en deg.

saffran-6

Låt vila cirka 30 minuter i kylskåpet.

saffran-7

Rulla till en rulle, dela upp i 25 bitar och rulla runda kulor.

saffran-8

Grädda i cirka 15 minuter.

Jag tycker man kan använda kryddan saffran året om, så himla god är den. Kan vara lite svårt att få tag i saffran efter jul, så jag brukar köpa på mig ett lager och ha det hemma. De här småkakorna är supergoda och smälter riktigt i munnen, tycker jag. Lingonsylten passar riktigt bra tillsammans och varje gång jag bakar de här småkakorna blir det aldrig något över. Det är ju verkligen ett tecken på att det är en småkaka för allas smak [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Saffransgrottor med lingonsylt, cirka 25 stycken:
1.5 paket saffran (0,75 g)
1 tsk varmt vatten
200 g rumsvarmt smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,5 dl potatismjöl

Fyllning:
lingonsylt

1. Blanda saffran och vatten i en skål.
2. Vispa smör och socker fluffigt.
3. Vispa ner saffransblandningen.
4. Blanda de torra ingredienserna och arbeta ihop allt till en deg.
5. Låt vila cirka 30 minuter i kylskåpet.
6. Sätt ugnen på 175 grader.
7. Rulla till en rulle, dela upp i 25 bitar och rulla runda kulor.
8. Lägg i pappformar, gör en fördjupning i mitten och fyll med lingonsylt.
9. Grädda i cirka 15 minuter. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar