Annons
Annons


Saffrans-kladdkaka med vit choklad och lingongrädde

Supergod kladdkaka man inte kan få nog av!


kladdkaka

Kladdkaka med vit choklad och saffran. Så himla gott och lingongrädden på toppen gör kakan perfekt!

kladdkaka-1

Smält smöret och hacka den vita chokladen.

kladdkaka-2

 Blanda smöret med saffran och vit choklad, och blanda till en jämn massa.

Annons

kladdkaka-3

Blanda ägg och socker och rör ner i smeten.

kladdkaka-4

Rör ner mjölet och fyll bakformen.

kladdkaka-5

Grädda, mitt i ugnen cirka 20 minuter. 

kladdkaka-6

Låt svalna.

kladdkaka-7

Vispa grädde och blanda med lingonsylt.

kladdkaka-8

Jag dekorerade med lite extra lingonsylt på toppen.

kladdkaka-9

Det här är faktiskt första gången jag bakar en kladdkaka. Det kommer absolut inte bli den sista, kan jag säga. Guuud så gott det blev, och superenkelt att baka. Den här kladdkakan är med vit choklad och har saffran som smaksättning. Kladdkaka blir ju inte den snyggaste kakan efter gräddning och jag vill gärna piffa upp den lite. Därför gjorde jag en lingongrädde som jag toppade kakan med och det blev verkligen pricken över i! Saffranskladdkan är söt i sig, så jag blandade vispgrädden med en lingonsylt utan socker som inte smakar supersött [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Saffrans kladdkaka med vit choklad och lingongrädde:
50 g smör
50 g vit choklad
0,25- 0,5 g saffran
1 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en 16 cm bakform.
3. Smält smöret och hacka den vita chokladen.
4. Blanda smöret med saffran och vit choklad, och blanda till en jämn massa.
5. Blanda ägg och socker och rör ner i smeten.
6. Rör ner mjölet och fyll bakformen.
7. Grädda, mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna.

Lingongrädde:
1 dl vispgrädde
några msk lingonsylt

1. Vispa grädden och blanda ner lingonsylt.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar