Annons
Annons


Rulltårta med massa godsaker

Fylld med äppelkompott, kolakräm och fluffig vispgrädde!


rulltarta-kola

Supersmarrig rulltårta med kolkräm, äppelkompott och fluffig grädde.

rulltarta-kola-1

Strö socker på dem färdiggräddade rulltårtan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper.

rulltarta-kola-2

 Skala och hacka äpplena i bitar.

rulltarta-kola-3

Koka äppelbitarna med vatten och socker på svag värme tills de är mjuka.

Annons

rulltarta-kola-4

 Bred dulce de leche på den avsvalnade rulltårtan.

rulltarta-kola-9

Fördela äppelkompotten… 

rulltarta-kola-6

…och vispgrädden över.

rulltarta-kola-7

Rulla ihop och ställ kalt. 

rulltarta-kola-8

Skär upp rulltårtan i bitar.

Smarrig rulltårta med äppelkompott, kolakräm och fluffig vispgrädde. Om man vill kan man också smaksätta vispgrädden med lite vaniljsocker så smakar den lite mer sött. Ett tips är att låta rulltårtan stå till sig lite i kylskåpet innan man skär upp den i bitar [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Rulltårta:
3 ägg
1,5 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
4. Fördela smeten jämt och grädda i cirka 5-7 minuter högst upp i ugnen.
5. Strö socker på rulltårtan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper.

Äppelkompott:
4 äpplen
2 msk vatten
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker

1. Skala och hacka äpplena i bitar.
2. Koka äppelbitarna med vatten och socker på svag värme tills de är mjuka.
3. Smaksätt med vaniljsocker.

Fyllning:
2 dl dulce de leche (kolakräm)
3 dl vispgrädde
Äppelkompott

1. Bred dulce de leche på den avsvalnade rulltårtan.
2. Fördela äppelkompotten och vispgrädden över.
3. Rulla ihop rulltårtan, ställ kalt och skär sedan i bitar.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar