Annons
Annons


Rosa marsipantårta

Citronbottnar, fluffig hallonmousse, vaniljsmörkräm och rosa marsipan!


rosa

rosa-1

rosa-2

rosa-3

rosa-5

rosa-6

Finaste tårtan, enligt mig själv är denna rosa marsipantårta!

Citronbottnar:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljosocker
2 msk citronskal

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och mjöla fyra bakformar á 16 cm och lägg bakplåtspapper i bottnen.
3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner de i äggsmeten.
5. Blanda till sist ner citronskalet och fyll bakformarna.
6. Grädda i cirka 15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler.

Annons

Hallonmousse:
125 g frysta hallon
1 gelatinblad
1 äggula
0,25 dl socker
2,5 dl vispgrädde

1. Sila hallon, låt de koka upp.
2. Lägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter.
3. Vispa ihop äggula och socker och blanda sedan ner hallonen.
4. Vispa 1,5 dl vispgrädde och blanda ner ägg/hallon blandningen. Låt stå över natten och vispa restliga vispgrädde och blanda samman.

Smörkräm:
150 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
0,5 dl kokhett vatten
1 msk vaniljsocker

1. Vispa smör och florsocker fluffigt.
2. Tillsätt vattnet och vispa.
3. Smaksätt med vaniljsocker.

Dekoration:
500 g rosa marsipan

Sätt ihop tårtan:
1.
Spritsa mousse på bottnarna.
2. Täck tårtan med smörkräm.
3. Kavla marsipanen tunt och täck hela tårtan.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar