Annons
Annons


Rosa marängswiss


madeleine-appelgren-04

 

Jag älskar ju allt som är rosa – så självklart måste det ju vara en rosa marängswiss. Maränger med polkagrisar, jordgubbsglass, vispgrädde, hallonsås med krossad turkisk peppar och toppad med färska hallon, krossade polkagrisar och turkisk peppar. Man tar ju precis så mycket man vill av allt och jag serverade min rosa marängswiss i ett högt tårtfat. Smaskens [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Såhär gör man min rosa marängswiss:

Rosa marängswiss, 4 portioner, serveras på ett tårtfat

Glass – smak av jordgubb
Maränger (köpt eller baka själv)
Hallonsås (köpt eller göra själv)
Turkisk peppar
Polkagrisar
Färska hallon
2 dl vispad grädde

Rosa maränger med polkasmak:
2 äggvitor
1,5 tsk citronsaft
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
rosa hushållsfärg
lite krossade polkagrisar

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och citronsaft till vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa riktigt vitt och fluffigt. Tar några minuter. Vänd ner florsocker och vaniljsocker och sedan den rosa hushållsfärgen. Spritsa ut små toppar och strössla över de krossade polkagrisarna. Grädda i 4 minuter, sänk till 100 grader och grädda ytterligare 45 minuter.

Lakrits- hallonsås:
150 g frysta hallon
2 msk socker
1-2 tsk krossade turkisk peppar

Låt hallon och socker sjuda tills det tjocknar i en kastrull. Passera genom en sil. Blanda i turkisk peppar.

Gör så här:
Vispa grädde. Varva glass med maränger och vispad grädde. Ringla över lakrits- hallonsåsen och strö över turkisk peppar, polkagrisar och färska hallon. Klart!

 

   Läs mer om
4 kommentarer


Annons

Annons

Laddar