Annons
Annons


Recept på supersmarrig hummus


hummus av madeleine appelgren

I helgen gjord jag egen hummus – supersmarrig och enkelt att göra. Man bara mixar ihop alla ingredienser slätt i en matberedare och sedan kan man ha humusen som tillbehör till sallad eller som en röra till ett gott bröd. Dippa i ett varmt pitabröd – det är supersmarrigt! Hummusen håller länge i kylskåpet och man kan till och med frysa in röran.

Annons

Så här gör gjorde jag min hummus:

Hummus:
400 g kikärtor på burk eller förpackning
1 tsk spiskummin
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk citronjuice
5 msk olivolja
salt och peppar

Häll bort spadet och mixa kikärtorna i en matberedare fint. Tillsätt spiskummin, hackad vitlök, citronjuice och olivolja. Mixa allt slätt och är det lite ”torrt” brukar jag ta mer olivolja så det blir riktigt slätt och krämigt. Smaksätt med salt och peppar och ringla lite olivolja över. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar