Annons
Annons


Recept på superlätta frallor

En riktig klassiker på goda frukostbullar.


latta-baka-frallor

Lite smör och ost är allt man behöver som pålägg på de här goda frallorna.

latta-baka-frallor-01

Låt din bakmaskin göra jobbet. 

latta-baka-frallor-02

Jäs i cirka 20 minuter till dubbel storlek och forma sedan åtta runda bollar.

latta-baka-frallor-03

Pensla med äggvispet och strö vallmofrö på frallorna.

Annons

latta-baka-frallor-04

Efter 5 till 10 minuter mitt i ugnen är frallorna klara.

När jag är sugen på frallor och vill inte hålla på i evighet i köket med jäsning och knådning – då bakar jag de här frallorna. Första gången jag bakade bullarna var faktiskt i mellanstadiet i Båstad skola under hemkunskapslektionen – så det är ett riktigt klassiskt recept. Alltid bra att ha ett grundrecept och sedan kan man toppa med olika frön eller torkade bär. Man kan till och med blanda i till exempel lite torkade bär i degen om man önskar. Blir saftigare och ger en god smak. Vill man minska tiden på baket kan man också hoppa över första jäsningen, det går lika bra. Ja som sagt himla goda frallor [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Småfrallor, 8 stycken:
2 dl fingervarmt vatten
2,5 msk olivolja
0,5 tsk salt
25 g jäst
4-5 dl vetemjöl special

Pensling:
halvt ägg
vallmofrön

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Lös upp jästen med fingervarmt vatten, olivolja och salt i en bakmaskin.
3. Blanda i vetemjölet och arbeta degen tills den släpper skålen.
4. Jäs i cirka 20 minuter.
5. Forma åtta bullar och låt de jäsa i 30 minuter.
6. Pensla med uppvispat ägg, strö lite vallmofrö över och  grädda i cirka fem till åtta minuter i mitten av ugnen tills de blir gyllenbruna. Klart!

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar