Annons
Annons


Recept på supergoda semlor med Nutella

Semlor med mandelmassefyllning, nutella och vispad grädde – kan det bli bättre?!


madeleine-appelgren-48

madeleine-appelgren-49

madeleine-appelgren-50

madeleine-appelgren-51

madeleine-appelgren-52

madeleine-appelgren-53

madeleine-appelgren-54

Semlor kan man ju aldrig få nog av – speciellt inte med lite Nutella i. Dessa är supergoda och smälter verkligen i munnen [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Semlor med Nutella, cirka 14 stycken beroende på hur stora man vill ha dem

Annons

Grunddeg:
2,5 dl mjölk
25 g jäst
0,5 dl socker
nypa salt
1,5 tsk mald kardemumma
75 g rumsvarmt smör
6-7 dl vetemjöl

Äggpensling:
1 ägg
nypa salt
0,5 tsk vatten

Mandelmassefyllning:
100 g mandel
0,8 dl socker
cirka 0,5 dl mjölk

Fyllning:
Cirka 4 dl vispgrädde
Cirka 1,5 dl rumsvarm Nutella

Garnering:
Florsocker

1. Värm mjölk till 37 grader. Smula jäst I en hushållsmaskin och häll sedan mjölken över så jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma och smör. Bearbeta in mjölet tills degen blir smidig. Ta inte för mycket mjöl, degen ska släppa kanten men kännas lite ”lös”. Låt degen gå i maskinen cirka tio minuter. Lägg en fuktad bakduk över och jäs i 30 minuter. Sätt ugnen på 220 grader. Dela degen i 14 bitar och rulla bollar av dem. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i cirka 30 minuter.
2. Pensla med äggvispet och grädda mitt i ugnen i cirka 7-9 minuter.
3. Skålla och skala mandeln. Mixa mandeln fint, tillsätt sockret och sedan lite mjölk i taget till en mjuk konsistens.
4. Skär av locket på varje bulle. Gröp ur ett hål. Rör ihop innanmätet med mandelmassan och fyll sedan hålet. Klicka eller bred Nutella över bullen. Vispa grädden hårt och spritsa ut det på bullen. Lägg på locket och pudra florsocker över. Klart

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar